Apple watchers opgelet!

Apple kondigde tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) een nieuwe muziek-streaming dienst aan, genaamd Apple Music. De nieuwe dienst van Apple moet gaan concurreren met de bestaande marktleider, Spotify. Met deze dienst kunnen gebruikers voor een bedrag van $10 per maand onbeperkt muziek streamen en muziek offline opslaan.

Als je er over zit te denken om gebruik te gaan maken van Apple Music, kun je de eerste 3 maanden gratis gebruik maken van de dienst. Dit in tegenstelling tot de concurrenten, die voornamelijk één maand proeftijd verlenen. De streamingdienst wordt naar alle waarschijnlijkheid eind deze maand aangeboden, en komt later dit jaar ook naar de andere platforms zoals Android, of Windows.

Apple kondigde aan dat de streamingdienst in honderd landen uit zal komen, dus de kans is relatief groot dat Apple Music ook in Nederland en België beschikbaar wordt gemaakt. De exacte prijs in euro’s is nog niet bekend gemaakt door Apple, maar de kans is groot dat het bedrag in dollars exact over wordt genomen, dus €10. Er zouden zo ongeveer 30 miljoen nummers beschikbaar worden gemaakt in de library. Daarnaast heeft Apple belooft aan de gebruikers dat de muziek offline opgeslagen kan worden, net als de muziekdiensten Spotify en Play Music. Ook kunnen muziek-experts aanbevelingen doen voor de library om het muziekassortiment aan te sterken. Het leuke van Apple Music is, dat waarschijnlijk de nummers ook videoclips bevatten.

Apple heeft een tijd terug Beats overgenomen en heeft dit doorvertaald naar Apple Music. Ze lanceren een radio-station die via de applicatie benaderd kan worden, genaamd Beats One. De radiozender voorziet de luisteraars 24-uur lang van muziek dat geproduceert wordt door 3 dj’s in verschillende steden.

Mosterd na de maaltijd

In mijn ogen is Apple te laat met het inzetten van een medium als Apple Music. Er zijn al enkele kanalen die simpelweg eerder met het idee zijn gekomen en dit tot een pracht-concept hebben uitgewerkt zoals Spotify. Spotify is momenteel de marktleider in de streamingdiensten qua muziek, iets dat Apple probeert te dwarsbomen. Het is wéér een plek waar mensen gratis muziek kunnen streamen, wéér een plek waar artiesten hun muziek kunnen promoten en dit alles tegen betaling. Het enige voordeel wat ik hieruit zou kunnen opmaken, is dat Apple Music een mogelijkheid heeft tot een gezins-abbonnement. In dit gezinsabbonnement kunnen maximaal 6 personen tegen een betaling van $14,99, gebruik maken van Apple Music en dus tegelijkertijd streamen.

Echter denk ik wel dat Spotify in de loop van de komende maanden met een gepast antwoord gaat komen om zijn gebruikers toch aan zich te binden. Als een ander bedrijf dan Apple met dit concept was gekomen, was het compleet weggelachen in mijn ogen.

Over de auteur

Tom Kraan

"Het belangrijkste vind ik dat een gebruiker na het verlaten van deze website daadwerkelijk iets gehad heeft aan zijn bezoek. Of dit nou in de vorm van een product is of van opgedane kennis, dat maakt me niet uit."

0 Reacties

Laat hier uw reactie achter