Nieuw privacybeleid Facebook uitgesteld

Facebook heeft de veelbesproken wijzigingen in het privacybeleid een maand uitgesteld. Waar de nieuwe richtlijnen aanvankelijk 1 januari in zouden gaan, is dat volgens Facebook zelf veranderd in 30 januari.

Op de pagina waar Facebook aanvankelijk de wijzigingen in hun privacybeleid aankondigde, staat dat Facebook de bijgewerkte privacyregels 30 januari door gaat voeren. Iedereen die dus na 30 januari nog gebruik maakt van Facebook, gaan automatisch akkoord met de wijzigingen in het privacybeleid van Facebook.

Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) gaat uitzoeken wat de veranderingen precies inhouden, en wat dit gaat betekenen voor de Facebook-gebruikers in Nederland. Daarom heeft het CBP Facebook gevraagd om uitstel van de veranderingen in hun privacymodel. Het is niet geheel duidelijk of er een verband is tussen de vraag naar uitstel, en het bekendgemaakte uitstel van Facebook. Facebook zelf geeft namelijk aan, dat er voor een uitstel gekozen is om gebruikers meer ‘bedenktijd’ te geven. (NOS 2014)

Ik ben ervan overtuigd dat Facebook wel degelijk voor een uitstel heeft gekozen na felle kritieken van Facebook-gebruikers. De vraag is wat de verandering precies voor impact zal hebben op de gebruikers, wat al wel zeker is: je gegevens gaan gebruikt worden door derden.

 

Bronnen:
//nos.nl/artikel/2011151-facebook-stelt-nieuwe-privacyvoorwaarden-uit.html

//tweakers.net/nieuws/100507/facebook-stelt-nieuwe-privacybeleid-een-maand-uit.html

 

Over de auteur

Tom Kraan

"Het belangrijkste vind ik dat een gebruiker na het verlaten van deze website daadwerkelijk iets gehad heeft aan zijn bezoek. Of dit nou in de vorm van een product is of van opgedane kennis, dat maakt me niet uit."

0 Reacties

Laat hier uw reactie achter