Happening: Dé nieuwe concurrent van WhatsApp

Sinds kort is er een nieuwe applicatie op de markt die WhatsApp moet doen vergeten: Happening is de naam. Mocht je benieuwd zijn, hij is het proberen meer dan waard.

Wat is Happening?

Happening is een nieuwe variant op de bestaande app WhatsApp. Happening wil met zijn app naast het simpel versturen van berichten met enkele handige features een completere app zijn dan de huidige concurrent, WhatsApp is. De focus ligt vooral op de groepsfunctionaliteit, zo kun je met allerlei mensen groepen aanmaken. Deze worden weergegeven op je dashboard in blokken. “Je voetbalteam, vriendengroep en je klasgenoten.” Allemaal groepen met verschillende wensen en communicatie eisen, die voorzien worden met allerlei features.

Wat kun je met Happening?

Er zijn veel handige features in Happening, die in de app ‘plugins’ worden genoemd. Je kunt bijvoorbeeld met een groep een datum prikken voor een feestje waarbij iedereen zijn voorkeur kan geven wat datum betreft. Of je kunt bijvoorbeeld inventariseren binnen je gezin wie er mee eet, wie wat betaald of een gedeelde to-do-list maken.

Een voorbeeld van hoe je groeps-app eruit kan zien. Een lijstje met functionaliteiten binnen de app.

“De kracht van Happening is dat je naast het voeren van gesprekken, ook leuke spelletjes en allerlei andere dingen met elkaar kunt doen zonder dat je daar andere app’s voor moet installeren op je smartphone.” aldus Happening tegenover RTL Nieuws. Een voorbeeld van een van die spelletjes is een Ranking Game, waarbij je een top-3 vrienden bij een stelling moet plaatsen, bijvoorbeeld: Wie ziet er altijd het slechtst uit na een lange zaterdagnacht?

Happening is te vinden in de Google Play-store voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Over de auteur

Tom Kraan

"Het belangrijkste vind ik dat een gebruiker na het verlaten van deze website daadwerkelijk iets gehad heeft aan zijn bezoek. Of dit nou in de vorm van een product is of van opgedane kennis, dat maakt me niet uit."

0 Reacties

Laat hier uw reactie achter