T-Mobile biedt vanaf oktober landelijke 4G-dekking

In oktober is het eindelijk zo ver, ook de T-Mobile gebruikers kunnen dan gebruik maken van een 4G-netwerk. Waar KPN en Vodafone voorop gingen in het uitrollen van 4G, is T-Mobile ook in staat zijn klanten een sneller netwerk aan te bieden. Hoewel de provider ‘eind-2015’ als deadline aanhield, heeft de provider nu aangekondigd dat in oktober alles uitgerold zal zijn.

Volgens T-Mobile gaat het uitrollen van het 4G netwerk sneller dan verwacht, en zal het land in oktober volledig gedekt zijn. Dat is evenwel nog steeds anderhalf jaar later dan KPN en ruim een jaar later dan Vodafone. T-Mobile vermeldt er wel bij dat ook het oude netwerk dat 2g en 3g ondersteund, ook verbeterd zal worden.

Echter hanteert T-Mobile wel een andere definitie van ‘landelijke dekking’ dan andere providers. KPN en Vodafone verstaan daaronder dat het gehele netwerk voor 95% te ontvangen is in Nederland, terwijl T-Mobile het netwerk als landelijk dekkend beschouwd wanneer 95% van de Nederlanders in een 4G-dekkingsgebied woont.

Op dit moment woont 70% van de Nederlandse bevolking in een gebied waar T-Mobile een 4G dekking heeft. T-Mobile geeft aan dat het in de loop van het jaar een grotere frequentie activeert, waardoor de reikwijdte van het bereik groter wordt. Vooral het bereik binnenshuis en ‘moeilijk bereikbare locaties’ zouden dan beter moeten functioneren.

Volgens T-Mobile gebruikt 1 miljoen van de 3,9 miljoen gebruikers het 4G-netwerk. Alle klanten samen gebruikten in het eerste kwartaal van dit jaar 54% meer data dan het jaar ervoor. Kortom, een 4G-netwerk zou dus wel op zijn plaats zijn.

Bron:

//tweakers.net/nieuws/102657/t-mobile-heeft-in-oktober-landelijke-4g-dekking.html

Over de auteur

Tom Kraan

"Het belangrijkste vind ik dat een gebruiker na het verlaten van deze website daadwerkelijk iets gehad heeft aan zijn bezoek. Of dit nou in de vorm van een product is of van opgedane kennis, dat maakt me niet uit."

0 Reacties

Laat hier uw reactie achter