Webversie van WhatsApp beschikbaar voor je iPhone

Eindelijk is het dan zo ver, de web-versie van WhatsApp is nu ook beschikbaar voor de iOS-gebruikers onder ons. Dit betekend dat je via je PC, Laptop of Tablet gebruik kan maken van WhatsApp door via je internet-browser in te loggen. Sinds 19 Augustus is WhatsApp begonnen met het uitrollen van de service, die het uiteindelijk voor iedereen mogelijk moet maken om WhatsApp via internet te gebruiken. Kijk dus voor de zekerheid nog even of je telefoon wel de nieuwste versie van WhatsApp geïnstalleerd heeft.

Tijdens de lancering werkte WhatsApp Web samen met Android, Blackberry, Blackberry 10 en Windows Phone. WhatsApp gaf vrijwel meteen aan dat het voor hen erg lastig was om de webversie van WhatsApp beschikbaar te maken voor iOS in verband met de beperkingen van Apple. Vervolgens voegde WhatsApp ook Nokia S40 en Nokia S60 toe aan de verzameling met ondersteunde software en devices, Apple’s iPhone bleef als enkeling over.

Sinds kort is het Apple en WhatsApp dus toch gelukt, de webversie is beschikbaar voor de iOS-gebruikers. Als je gebruik wilt maken van de service kun je surfen naar web.whatsapp.com, en vervolgens de QR-Code scannen met je smartphone. Dan vragen jullie je natuurlijk af: Hoe moet dat dan? In de instellingen van WhatsApp staat sinds de update een kopje toegevoegd ‘WhatsApp Web‘. Vanuit daar wordt de QR-Scanner geopend en kun je toegang krijgen tot de webversie van WhatsApp.

whatsapp_web_instellingen

Bovenstaand is de ‘WhatsApp Web-optie’ te zien

Kortom, de ideale oplossing om toch in contact te blijven met je vrienden, kennissen of familie terwijl je op de PC, Laptop of Tablet zit. De webversie van WhatsApp is dus zeker het proberen waard voor alle iPhone-gebruikers!

Over de auteur

Tom Kraan

"Het belangrijkste vind ik dat een gebruiker na het verlaten van deze website daadwerkelijk iets gehad heeft aan zijn bezoek. Of dit nou in de vorm van een product is of van opgedane kennis, dat maakt me niet uit."

0 Reacties

Laat hier uw reactie achter